Slavija nadoknadila mostarski minus
Trenutak kada Šćepanović dovodio Slaviju u vodstvo od 1:0

Revanš susret polufinala Kupa BiH

Slavija nadoknadila mostarski minus

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva plasirali su se u finale Kupa BiH nakon što su u revanš meču polufinala nadigrali Zrinjski sa 2:0 i tako nadoknadili minus od dva gola iz prvog duela (2:4).

Plan domaćina bio je da u svakom poluvremenu postignu po jedan gol, uz uslov da sačuva svoju mrežu. U toj namjeri je uspio, a od gostiju se očekivalo mnogo više s obzirom da su ekipa koja bar jednom po meču zatrese mrežu protivnika.

1:0 - Ščepanović (9.)

Slavija je krenula silovito što joj se isplatilo već u 9. minutu kada je Ščepanović pogodio mrežu Melhera za 1:0. Prethodno je šutirao Muskalu iz slobodnjaka, a čuvar mreže «plemića» loptu krako odbio.

Nisu se domaći zadovoljili minimalnom prednošću pa su do poluvremena pokušali iskoristiti zbunjenost gostiju, ali su Spalević i Muskalu bili neprecizni. Imao je i Zrinjski svoje prilike. Najbolje su stigle iz prekida kada su Nikolić i Đurić za malo bili neprecizni.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku Slavija je imala idealnu prilku, a malo kasnije udvostučila je prednost.

2:0 - Zimonjić (57.)

Napadač Slavije vidio je loše postavljenog Melhera i lukavim udarcem loptu je uputio u dio gola koji nije bio pokriven, a koji je čuvar mreže gostiju morao bolje zaštiti.

Nakon primljenog gola Zrinjski je krenuo na sve ili ništa, ali je Slavija mudrom igrom sačuvala svoju mrežu, tačnije, gostima nije dozvolila da priđu Lučiću bliže od 25 metara.

Zadnju priliku na susretu imao je Đurić, ali nije bio precizan i san o odbrani titule se raspršio u Lukavici.
 
Slavija - Zrinjski 2:0

1:0 - Ščepanović (9.), 2:0 - Zimonjić (57.)

ISTOČNO SARAJEVO - Stadion SRC «Slavija». Gledalaca: 4.000. Žuti kartoni: Simić, Stanković, Zimonjić, Kutalia, Lazić /Slavija/, Musa /Zrinjski/. Crveni karton: Simić /Slavija/ - 83. minut /drugi žuti/.
SLAVIJA: Lučić, Regoje, Simić, Spalević /od 73. Lazić/, Arsenijević, Ščepanović, Zimonjić /od 78. Marković/, Kutalia /od 86. Radonja/, Stanković, Maskulu, Ćirka. Trener: Zoran Erbez.
ZRINJSKI: Melher, Nikolić, Džidić, Vuković /od 46. Kordić/, Selimović /od 75. Sušić/, Žuržinov, Ivanković, Stojanović, Žižović, Đurić, Aničić /od 46. Musa/. Trener: Dragan Jović.
Sudija: Elmir Pilav /Sarajevo/.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.