Slavija odnijela sav plijen iz Mrkonjić Grada

Prva liga RS, play-out

Slavija odnijela sav plijen iz Mrkonjić Grada

D. Vejo

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva savladali su ekipu Slobode u Mrkonjić Gradu u zaostaloj utakmici prvog kola play-outa Prve lige Republike Srpske rezultatom 3:4 (1:3).

Plavo-bijeli su konačno, može se reći izašli iz krize loših rezultata koja ih je zadesila u posljednjih nekoliko kola šampionata. 

Od prvog sudijskog zvižduka gosti su bili ti koji su diktirali tempo na meču. Tim iz Istočnog Sarajeva poveo je sa velikih 0:3, a pogađali su Lalović, Šćepanović i Lema. No, do kraja prvih 45 minuta, izabranici Čedomira Ćuluma uspjeli su da smanje prednost protivnika. U ulozi egzekutora našao se Savanović u 30 minuti utakmice.

U drugom poluvremenu, ponovo je bolje zaigrao tim iz Istočnog Sarajeva. Lema svojim drugim golom na utakmici dovodi goste u vodstvo od 1:4. Ipak, domaćin se nije predao pa tako preko Malbašića smanjuje na 2:4 u 75. minuti susreta. Utakmicu u neizvjesnost odveo je Kršić pet minuta kasnije, kada pogađa za 3:4. 

Međutim, Sloboda nije imala snage da stigne do potpunog preokreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi