Slavija pregazila nemoćni Vitez

Težak poraz Vitežana

Slavija pregazila nemoćni Vitez

M. Šljivak

Fudbaleri Slavije savladali su kao gosti Vitez s 5:0 u susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Očajno izdanje domaćih igrača fudbaleri Slavije su makismalno iskoristili, te su zasluženo slavili uvjerljivu pobjedu.

Već nakon četiri minute igre Slavija je stigla u vodstvo. Za prednost od 1:0 pobrinuo se Zoran Kokot. 

Do drugog gola gosti iz Istočnog Sarajeva su stigli u 20. minuti. Salković je glavom pogodio za sigurnu prednost od 2:0.

Nije to bilo sve od Slavije u prvom dijelu. U samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti, Salković drugim golom danas povećava prednost na uvjerljivih 3:0 na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još dva gola Slavija postiže u nastavku susreta. Ivanović je u 53. minuti dotukao fudbalere Viteza za prednost od 4:0, da bi nezadovoljne navijače domaćih sa stadiona ispratio Govedarica, koji je u 63. minuti povećao prednost od 5:0.

Do kraja susreta oba tima su imala još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.