Slavija sigurna protiv fenjeraša

Prva liga RS, play-out

Slavija sigurna protiv fenjeraša

D. Vejo

Fudbaleri Slavije savladali su danas u okviru osmog kola play-out faze Prve lige Republike Srpske ekipu Borca iz Šamca rezultatom 3:1 (2:0).

Domaći tim od prvog sudijskog zvižduka je krenuo na sve ili ništa. Igrao se 31. minut utakmice kada plavo-bijele u vodstvo dovodi Alešević, Slavija vodi 1:0.

To je dalo vjetar u leđa timu iz Istočnog Sarajeva koji svega sedam minuta kasnije udvostručuje prednost preko Lalovića (2:0), koji ujedno postavlja rezultat prvih 45 minuta.

Nakon predaha, ponovo je bolje zaigrala Slavija. U 66. minuti meča Zečević se nalazi u ulozi egzekutora te tako povećava prednost domaćina (3:0). Do kraja susreta, Borac je uspio da postigne gol. Strijelac za Šamčane bio je Šarkanović.

U narednom kolu, Slavija će gostovati ekipi Sutjeske u Foči, dok će Borac biti gost Zvijezdi 09 u Etno selu Stanišići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti