Slaviji tri boda na Koševu, Olimpic na dnu tabele

Slavija pobijedila Olimpic

Slaviji tri boda na Koševu, Olimpic na dnu tabele

M. Šljivak

Fudbaleri Slavije savladali su danas Olimpic na Koševu (3:2) u susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posljednji meč ovog kola donio je lijep fudbal i čak pet pogodaka, a serija golova otvorena je već nakon 16 minuta igre.

Do vodstva je prvi stigao Olimpic. Stefan je u 16. minuti prekrasnim pogotkom sa 30 minuta doveo domaće u prednost od 1:0.

Nakon 15-ak minuta mirne igre, Slavija dolazi do izjednačenja. Darko Spalević je šutirao sa 25 metara, Regoje mijenja putanju lopte, te ona završava iza leđa golmana Fejzića za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku još tri pogotka. Prvo je Olimpic imao dvije šanse preko Pandže, koji je bio neprecizan, a kazna je stigla u 52. minuti. Vodstvo Slaviji od 2:1 donio Barić nakon sjajne kontre...

Do izjednačenja Vukovi stižu u 67. minuti. Dosuđen je penal, a precizan je Veldin Muharemović za 2:2.

Ipak, Slavija samo šest minuta kasnije dolazi do tri boda. Veliku grešku golmana Fejzića koristi Vejnović, koji s tri metra loptu šalje u praznu mrežu za vodstvo od 3:2.

Do kraja je bilo još prilika. Olimpic je imao još jedan penal, ali je Muharemović ovog puta promašio, te je ostalo 3:2 za Slaviju.

Olimpic je ovim porazom ostao posljednji, dok je Slavija sada na pet bodova.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Olimpic - Slavija 2:3 (Stefan 16', Muharemović 67'p / Spalević 31', Barić 52', Vejnović 73')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Fejzić, Imamović, Regoje, Pandža, Smajić, Karić, Bogičević, Videnkić, Handžić, Stefan, Hadžić

Slavija: Lučić, Ristić, Marković, Kartal, Zeba, Spalević, Rovčanin, Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.