Slaviji velika pobjeda protiv Borca

Slaviji velika pobjeda protiv Borca

E. Škorić

Nogometaši Slavije savladali su Borac s 2:0 u nedjeljnom susretu 25. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac se novim, već osmim prvenstvenim porazom definitivno udaljio od pozicija koje  vode u Evropu i Banjolučani će, čini se, do kraja sezone igrati "tek onako". 

S druge strane, Slavija je sedmom pobjedom došla na 25 bodova, odnosno ima četiri boda više od petnaestoplasiranog Rudara i na dobrom putu je da izbori opstanak.

Na samom početku Radosavljević je zaprijetio gostima, a zatim je Lambulić imao stopostotnu šansu, no Jevtić je s gol-linije izbacio loptu i sačuvao mrežu Borca. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 39. minuti postignut je jedini gol na utakmici. Čomor je ubacio, a Đajić je nesretno loptu poslao u vlastitu mrežu. Borac je tek u nastavku zaigrao nešto bolje, uspostavio terensku incijativu, zaprijetio preko Žižovića u 63. minuti... 

I dok je Borac pokušavao postići gol, na drugoj strani Oglečevac je ubacio, Avdukić loše reagovao, a Prodanović loptu smjestio u mrežu za 2:0. U samoj završnici domaćin imao još dvije dobre šanse, ali Avdukićeva mreža se više nije tresla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.