Slavljenik Ćiro Blažević među UEFA-inim rekorderima

Trenirao u sedam evropskih država

Slavljenik Ćiro Blažević među UEFA-inim rekorderima

Miroslav Ćiro Blažević, koji danas slavi svoj 80. rođendan, nalazi se među UEFA-inim rekorderima.

Prosljavljeni stručnjak sa osvojenom bronzom sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine trenirao je u sedam evropskih država i po tome je u samom vrhu stručnjaka koji se mogu pohvaliti da su u trenerskoj karijeri prošli toliko toga.

"Kada sam pokušavao postati trener u Švicarskoj, išao sam od kluba do kluba i doslovno ih nagovarao da me zaposle. Uvjeravao sam ih da će vidjeti da sam vrhunski trener ako mi pruže šansu, ali me niko nije želio. To je bila životna lekcija, naučio sam da se nikada ne treba nuditi nego pustiti drugima da vam priđu", rekao je vremešni Ćiro i dodao:

"Godine su samo broj. Važno je kako se osjećate, a ja osjećam da mogu postići još velikih stvari".

Bivši selektor BiH i trener Slobode Miroslav Ćiro Blažević trenirao je u Švicarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Francuskoj, Grčkoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Među rekorderima se još nalaze Tomislav Ivić i John Toshak koji su trenerski posao vršili u čak devet UEFA-ini članica, a tu su još i Bela Guttmann, Ljupko Petrović, Pal Csernai, Roy Hodgson...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.