Slavoljub Muslin kandidat za novog selektora BiH?!
Foto: EPA

Informacije iz Srbije

Slavoljub Muslin kandidat za novog selektora BiH?!

Dojučerašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin mogao bi naslijediti Mehmeda Baždarevića na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javljaju srbijanski mediji.

Tamošnji sportski SOS kanal 'ekskluzivno' saznaje da će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u utorak (sutra) stupiti u kontakt sa Muslinom, za kojeg se navodi da je izrastao u najozbiljnijeg protukandidata Amaru Osimu za novog selektora BiH.

Kao potencijalni selektori naše reprezentacije spominju se još neka imena, a pored Amara Osima, čelnici NFSBiH su već razgovarali i sa trenerom Servettea Mehom Kodrom.

Ukoliko u narednim danima ne budu obavljeni razgovori sa još nekim novim potencijalnim kandidatom, Osim i Kodro će biti jedine opcije za novog selektora BiH, s tim što tek preostaje da se vidi koliko su informacije iz Srbije o interesu za Muslina tačne.

Slavoljub Muslin je odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, ali je potom dobio otkaz navodno zbog neslaganja sa Fudbalskim savezom Srbije. Na klupi Orlova ga je privremeno naslijedio Mladen Krstajić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U svojoj dosadašnjoj bogatoj trenerskoj karijeri, Slavoljub Muslin je vodio klubove poput Crvene zvezde, Lokomotive iz Moskve, Standarda iz Liježa, Levskog iz Sofije, Bordeauxa i Lensa, a na selektorskoj klupi Srbije se zadržao nešto manje od dvije godine.

Vrijedi podsjetiti da će članovi komisije NFSBiH kandidate za poziciju novog selektora zvanično predložiti 15. novembra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi