Slijede kazne: Osim Gillija na meti FIFA-e Džeko i Bešić

Kazne će se znati najkasnije do 20. jula

Slijede kazne: Osim Gillija na meti FIFA-e Džeko i Bešić

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 9. juna u Zenici odigrala je meč bez golova protiv Grčke koji će ostati upamćen po incidentima koji su se desili nakon što je sudija svirao kraj utakmice.

Nakon što je sudija svirao kraj utakmice u Zenici igrači Grčke su počeli slaviti bod koji su osvojili na Bilinom Polju, no potom je došlo do nemilih scena na terenu, a sve je krenulo od sukoba Edina Džeke i Kostasa Manolasa. Nakon što se bh. kapiten pokoškao sa svojim saigračem iz Rome, došlo je do gužve, a jedan grčki igrač ostao je bez zuba nakon što ga je pomoćnih Mehmeda Baždarevića, Stephan Gilli udario šakom.

FIFA je nakon utakmice odmah krenula u akciju istraživanja šta je razlog za sukob igrača u Zenici. Kako saznaje SportSport.ba od pouzdanih izvora iz NS BiH, Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je postupak protiv Nogometnog saveza BiH, a zvaničan dopis o tome stigao je i u našu nogometnu kuću.

Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je postupak protiv NS BiH, Stephana Gillija, Edina Džeke i Muhameda Bešića. Poznato je bilo da će NS BiH biti u ovom postupku zbog organizacije, ali i Gilli koji je glavni akter ove tuče u Zenici. No, nadali smo se da neće biti pokrenut postupak protiv Džeke i Bešića čiji sukobi sa grčkim igračima su prethodili incidentu.

Kako smo već spomenuli Džeko je s Manolasom počeo sukob igrača na Bilinom Polju, a očito je da je i Bešić bio uključen dobrim dijelom. Službena lica FIFA-e su sve to navela u svom izvještaju. NS BiH ima rok do 29. juna da se izjasni o ovome, kao i Gili, Džeko i Bešić. FIFA će najkasnije do 20. jula saopštiti svoju konačnu riječ, odnosno kazne za ono što se dešavalo na Bilinom Polju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Jasno je da će NS BiH dobiti veliku novčanu kaznu, a ništa blaža FIFA neće biti ni prema pomenutom trojcu. Gilli, Džeko i Bešić je vjerovatno biti suspendovani, ali još uvijek nije poznato na koliko utakmica. To će biti veliki udarac za našu selekciju s obzirom da nam u finišu kvalifikacija slijede i najvažnije utakmice. Bh. reprezentacija do kraja igra protiv Kipra, Gibraltara, Estonije i Belgije i samo nam ostaje da se nadamo da suspenzija za Džeku i Bešića neće biti žestoka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi