Slijepčević na meti FC Zuricha

Talentovani 16-godišnji Boasanac u Švicarskoj

Slijepčević na meti FC Zuricha

Još jedan talentovani bh. igrač nastupa u Švicarskoj i kako tvrde tamošnji mediji radi se o velikom talentu.

Ajdin Slijepčević koji ima tek šesnaest godina, već nastupa za prvi tim Siebnena koji se takmiči u drugoj ligi Švicarske.

Kako je počela vaša karijera?

"Uvijek sam volio da gledam fudbal, a otac mi je bio golman, tako da sam stalno išao na utakmice. Tako sam i zavolio ovaj sport i počeo ga trenirati sa pet godina. Danas se ne bih mogao zamisliti svoj život bez fudbala", kaže Slijepčević na početku razgovora za SportSport.ba

Sada ste član Siebnena, kako vam je tamo?

"Da, sada sam njihov član i odlično mi je ovdje, gdje mogu još više da napredujem. Moram reći da je Siebnen moj prvi profesionalni klub, a prije sam igrao Rapperswil-Jona i pola godine za Red Star ZH."

Je li istina da ste dobili ponudu prvoligaša Zuricha?

"Istina je da imam ponudu Zuricha, gdje su me gledali njihovi skauti, koji su bili prezadovoljni mojim igrama. To je svakako veliki klub u Švicarskoj i naravno da bih volio preći u njihove redove. Ali, tek smo na početku pregovora, tako da ćemo vidjeti kako će sve završiti".

Imali ste ponuda da igrate za reprezentaciju Švicarske, ali vi ipak čekate poziv iz BiH?

"Imao sam poziv iz Švicarske da igram za nihovu reprezentaciju, ali sam ih jednostavno odbio. Nisam htio da igram za tu zemlju i to sam selektoru Švicarske objasnio. Ja, iako sam se rodio u Švicarskoj, nemam nikave osjećaje prema toj državi. Moja je želja da igram za Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da će selekori obratiti pažnju na mene i da će mi se ispuniti san da zaigram za svoju domovinu", rekao je talentovani fudbaler za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.