Trener HŠK Zrinjski Mostar

Slišković: Dostavili smo Upravi spisak igrača koje želimo

S. Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog danas su startali sa pripremama za europske izazove, te novu sezonu BH Telecom Premijer lige BiH.

 Nakon osvajanja titule, Mostarci nisu imali puno vremena za odmor, a već danas su odradili i prvi trening.

Svoj dojmove medijima je otkrio šef struke Blaž Slišković.

"Pripreme su najteži dio za svakog igrača, ali i stručni štab te Upravu kluba. Primjetili ste da imamo sedam osam novih imena, prije svega mladih igrača i orijentacija kluba da pokušamo isprofilirati poneko mlado ime. Neki će i otići, ali našu ciljevi su da i ove godine igramo glavnu ulogu u prvenstvu, te da se što bolje spremimo za Europsko natjecanje", kazao je Slišković.

"Imat ćemo dvije sedmice rada na Kupresu, a nakon toga ćemo se vratiti u Mostar. Vjerujem da ćemo to kvalitetno uraditi. Na Kupresu su uvjeti kvalitetni, a na igračima će biti da se pokažu i dokažu, te onaj koji se najbolje pokaže taj će i iskočiti u prvi plan. Svi startamo od nule, bez obzira na godine i iskustvo", jasan je bio popularni Baka.

"Pauza nije bila dugo, ali vjerujem da su se momci odmorili, te da se velikim optimizmom očekuju ove pripreme. Mi smo izrazili želju te napisali par imena koje bismo željeli do kraja prelaznog roka, te svaki kvalitet igrača nam je važan. Imamo u planu 3-4 imena i očekujemo da ćemo imati bar dva nova imena koja su kvalitetni igrači", dodao je Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Evropi čelnici Zrinjskog imaju jednu želju, a istog mišljenja je i Slišković.

"I ja bih lično volio Maribor. Nije dugo putovanje, te nije finansijski skupo, a protivnik je vjerujem po mjeri. Ne vjerujem da su toliko kvalitetniji od nas", dodao je na kraju razgovora šef stručnog štaba HŠK Zrinjski Blaž Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi