Slišković: Imam ponude s Bliskog istoka

Otkrio za italijanski portal

Slišković: Imam ponude s Bliskog istoka

Krajem osamdesetih godina Blaž Slišković je s velikim uspjehom nastupao u Italiji. 

Kada je stigao u Pescaru 1987. godine bio je primijećen od strane velikana. Imao je kontakte s predsjednikom Juventusa, zvala ga je i Roma, ali nakon što je ozbiljno povrijedio ligamente koljena i interes velikana je potom opao. 

I danas Slišković žali jer nije imao mnogo sportske sreće u karijeri, ali unatoč tome u Italiji ga i dalje pamte i za tamošnji Tuttomercatoweb je govorio o trenerskim planovima, Džeki, Pjaniću... 

"Imam kontakte s klubovima sa Bliskog istoka, ali još nisam odlučio ništa. To djeluje primamljivo, međutim ne želim žuriti iz razloga što mi je cilj odabrati klub koji gaji neke ambicije", kazao je Slišković. 

Medije u Italiji je interesovalo i kakvo Slišković ima mišljenje o Džeki. 

Edin je kvalitetan igrač, golgeter. Znatno je dobio na samopouzdanju i na početku ove sezone to dokazuje golovima u dresu Rome i reprezentacije BiH", dodaje Slišković i potom se osvršće na Pjanića. 

"Razumijem navijače Rome koji nisu najbolje prihvatili njegov transfer u Juventus, ali razumljivo je da Pjanić želi korak više u karijeri. Sada sa Juventusom može osvojiti mnoge trofeje, a to je uostalom i cilj svakog profesionalnog igrača", istakao je Slišković. 

Posljednji trenerski posao Slišković je imao u Širokom Brijegu, a još je vodio Qingdao Jonoon, Al-Ansar, Unireu, Tiranu, Zrinjski, Hajduk, Brotnjo i BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi