Slišković: Pobjeda neće izostati ako budemo na nivou
Foto: EPA

Bivši bh. selektor za SportSport.ba

Slišković: Pobjeda neće izostati ako budemo na nivou

Naš nacionalni tim večeras na stadionu Bilino polje igra prvu utakmicu dokvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a protivnik je desetkovana selekcija Republike Irske koju vodi Martin O'Neill. 

Ircima ne odgovara ni vrijeme ni mjesto za ovu utakmicu. Nekoliko izuzetno važnih igrača zbog povreda neće biti u kombinaciji za okršaj sa BiH, ali unatoč tome bivši bh. selektor Blaž Slišković poziva na oprez i smatra da je svaka utakmica teška na svoj način.

"Iskren da budem, Irsku nisam pratio kroz ove kvalifikacije i u ovom trenutku ne mogu nešto više kazati o protivniku. No, zato poznajem naš tim i vjerujem da uz kvalitet koji posjedujemo možemo ostvariti pozitivan rezultat u dvije predstojeće utakmice i izboriti svoje drugo veliko takmičenje", kazao je Blaž Slišković za SportSport.ba. 

Popularni Baka je svjestan na koji način igraju izabranici Martina O'Neilla, međutim ističe da je tehnički kvalitet na našoj strani.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Najbolje odgovoriti Irskoj možemo ako budemo još borbeniji i agresivniji, a uz tehnički kvalitet koji imamo ne bi trebalo biti problema. Ako budemo na nivou, problema neće biti. Ipak, svaka utakmica je teška na svoj način i ne možete nikad reći da ćete pobijediti. Najvažnije je da igrači imaju motiv i da ne primimo gol u prvoj utakmici. Rezultat koji priželjkujem je 2:0 za nas", istakao je Slišković na kraju. 

Podsjećamo, prva utakmica između BiH i Republike Irske igra se večeras u Zenici, dok je revanš na rasporedu tri dana kasnije u Dublinu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.