Slišković: Protiv Veleža neću ništa reći, to je dio mene

Trener Zrinjskog u žiži javnosti

Slišković: Protiv Veleža neću ništa reći, to je dio mene

Baka Slišković je ponovo u žiži interesovanja bh. javnosti. Krajem prošle sedmice osvojio je prvi trenerski trofej, a potom je jedan od šampionskih razgovora proizveo u još novih deset u kojima je osim o uspjehu morao govoriti i o drugim stvarima.

Udruženje građana Mostarski rođeni reagovalo je nakon Sliškovićeve izjave za Večernjak u kojoj je, između ostalog, rekao da mu je Zrinjski draži od Veleža.

"Radim i živim onako kako smatram da trebam. Ni u najtežim danima, pa ni danas nikad nisam i neću reći ništa protiv Veleža jer je to klub koji je dio mene. Radujem se uspjesima tog kluba, kad mu ne ide žao mi je i tu polemika prestaje. Dosad sam znao javno reći da mi je Hajduk na prvom mjestu jer sam tu doživio potpunu evropsku afirmaciju, u Splitu sam bio i ostao omiljen, pa se niko nije oglašavao. Kad kažem da volim Zrinjski digne se prašina", kazao je Slišković. 

Osvojili ste prvi trofej u karijeri, kakav je osjećaj?

"Sretan sam, zadovoljan, u miru i sreći provodim dane kratkog odmora, a u glavi već planiram pripreme, narednu sezonu i sve ono što ona sa sobom nosi. Drago mi je što je prva titula osvojena u mom gradu, a posebno što je osvojena nakon tačno dvije decenije trenerskog rada."

Bilo je kroz karijeru i trenutaka koje bi bolje bilo zaboraviti.

"Da, ali to sve čini karijeru jednog trenera. Dva puta sam s reprezentacijom stao na posljednjoj prepreci, u Kini sam doživio razočarenje, u Arabiji također na neki način, ipak najviše sam oštećen u Hajduk gdje sam tim praktično odveo do titule, a medaljom se okitio neko drugi.

Mnogo je onih koji govore o nepostojećem jedanaestercu za Zrinjski u Bijeljini.

"Jeste, i malo onih koji govore o crvenom kartonu za Peru Stojkića na istoj utakmici. Još manje onih koji govore o nedosuđenim penalima za Zrinjski na utakmici protiv Želje u Mostaru. Previše je negativne energije, a to nije dobro. Kad se sve od početka do kraja sabere, Zrinjski je pokazao najviše i zaslužio je naslov. Bili smo najkonstantniji.

Kao mlad stručnjak dobili ste povjerenje Izvršnog odbora NFS BiH i postali selektor bh. reprezentacije…

"Bilo je to teško i turbulentno vrijeme, ali smo se znali nositi sa svim problemima koji su nas pratili. Ponosan sam na sve to, a i danas žalim što nismo pobijedili Dansku i otišli na Euro. Posmatrajući sve to iz ove perspektive, vjerovatno nismo bili sazreli kao savez i selekcija. Kasnije je sve došlo na svoj mjesto. Igrači su bili dobra klapa, pamtim sve te lijepe trenutke.

Pred Zrinjskim su kvalifikacije za Ligu prvaka, koji su objektivno dometi?

"Prije svega želimo odraditi dobre pripreme na Kupresu, a potom pokušati preskočiti prvu prepreku i doći u treće pretkolo. Igrači imaju motiv, a vjerujem i da će navijači imati vjeru da se može."

Nedavno je hit na internet postala vaša svađa s novinarom u Bijeljini.

"Poštujem vašu profesiju i posao koji radite, ali zamjeram kad je neko subjektivan a radi taj posao. Dotični novinar je počeo pričati o penalu, a da nije ni spomenuo način na koji je Stojkić isključen. To mi je zasmetalo."

Hoće li biti promjena u igračkom kadru Zrinjskog?

"Hoće, bit će pojačanja, a nastojat ćemo i zadržati ovo što imamo. Primjetio sam da su igrači zadovoljni i da im ne nedostaje motiva. Na meni je da ih što bolje i što prije uigram", istakao je Slišković na samom kraju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je Dinamo u Hrvatskoj, to Zrinjski postaje u Bosni i Hercegovini. Malo po malo, ekipa iz Mostara preuzima dominaciju i trofeje osvaja iz sezone u sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi