Slišković: Rezultat iz Sarajeva nas ne smije opiti

Pred duel sa Širokim

Slišković: Rezultat iz Sarajeva nas ne smije opiti

M. Šljivak

Hercegovački derbiji Zrinjskog i Širokog Brijega u nezavisnoj Bosni i Hercegovini oduvijek plijene pažnju, a posebno tokom posljednjih godina u kojima su hercegovački rivali odigrali nekoliko posebno zanimljivih mečeva.

Sutrašnji derbi i jedni i drugi dočekuju u odličnoj atmosferi i dobroj formi, nakon pobjeda na otvaranju sezone i “uspješnih“ izleta u Evropu. Uostalom, riječ je o utakmici aktualnog prvaka i pobjednika Kupa naše zemlje.

“Uvijek je važno da se starta s dobrim rezultatom, a to kažem jer smo uradili dobar posao u Sarajevu gdje je uz kvalitetnu igru došao i dobar rezultat. Tokom sedmice raspoloženje je bilo na visokom nivou, kvalitetno se radilo i u takvoj atmosferi mnogo je lakše sa igračima, ali isto tako radilo se profesionalno, bez opuštanja“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Blaž Slišković.

Dodao je da njegove igrače i njega samog rezultat iz Sarajeva ne smije opiti, uz opasku da se ne smiju opustiti i pomisliti da su nepobjedivi, posebice jer je riječ o ekipi Širokog Brijega.

“U igri Širokog se vidi određeni napredak, posebno brzine igre i jednostavnost, a to su pokazali u Aberdeenu, gdje je 60 minuta u revanšu pokazalo da je Široki čvrst i kvaitetno, tako da očekujemo derbi sa saznanjem da nas čeka teška utakmica“, dodao je Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novinare je zanimalo i u kakvom su se svjetlu predstavili igrači koji su se tokom sedmice priključili treninzima, a došli su na probni rad.

“Ono što je Francuz Tatty pokazao na prvom treningu kada smo igrali na pomoćnom terenu, je ne samo mene nego i sve ljude u stručnom štabu pozitivno iznenadilo. Radi se o mladom igraču koji zaista fizički moćno izgleda, i koji je nakon prvog treninga ostavio dobar dojam. U međuvremeni je ispao neki nesporazum i on se vratio u Sarajevo, dok ponovo dolazi u ponedjeljak nastaviti raditi s nama. Hyon-Uk je reprezentativac Sjeverne Koreje. Radi se o igraču koji enormno puno može trčati, veoma je fizički potentan i igra dobro s obje noge. Na jučerašnjem treningu je 80 posto dodavanja imao desnom nogom. I onda sam čovjeka koji ga je doveo pitao: Je li on dešnjak? Ne, on je ljevak. Pa kako onda s lijevom nogom igra, kad je tako kvalitetan s desnom. Ali to je izgleda karakteristika igrača iz Azije da s obje noge igraju kvalitetno. Djeluje umorno, jer je putovao dva dana. Potrebno mu je da navikne na vremensku i klimatsku razliku. Nije tu došao da prođe kroz Mostar“, izjavio je Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi