Slišković: Zasluženo smo u finalu

Široki bolji od Borca

Slišković: Zasluženo smo u finalu

E. Škorić

Golovima Wagnera Široki je sinoć s 2:1 slavio protiv Borca u revanšu polufinala Kupa BiH.

Pogoci Brazilca bili su dovoljni Širokom da izbori finale protiv Olimpica.

“Ulog je bio veliki za obje ekipe. Prvo poluvrijeme otvorili smo agresivno, pa smo iz prekida dali gol. Nismo pokušali da se branimo. Borac ima u svojim redovima opasne igrače. Vidi se da su igrani. Pribojavali smo se njihovih kontri. Bili smo prisiljeni da napadamo drugo poluvrijeme. Napravili smo određeni pritisak, stvorili smo neke šanse. Mislim da zasluženo idemo u finale”, kazao je trener Širokog Blaž Slišković, dodavši:

“Želio bih da je sve korektnije prošlo, ali šta je tu je. Ove scene ne bi smjele baciti ljagu na zasluženu pobjedu Širokog. Moji igrači su se od prve do 90 minute maksimalno trudili. Igrači su zasluženo nagrađeni pobjedom”.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Očekivali smo ovakav pristup utakmici. Ulog je veliki. Željeli smo i mi i Široki da se plasiramo dalje. Očekivali smo ovakvu napaljenost. Sportista sam, pa ću Širokom čestitati na finale. Želim im da osvoje i Kup i prvenstvo. Imaju sređen klub, respektabilan igrački kadar i imaju sjajnog trenera”, istakao je trener Borca Vlado Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.