Sliškovića muči neefikasnost

Trener Zrinjskog

Sliškovića muči neefikasnost

Nedjeljno jutro je igračima HŠK Zrinjskog donijelo laganiji trening nakon teško izborene pobjede u Vitezu. 

S pravom je trener Blaž Slišković bio ljut na svoje pulene, prije svega zbog, unatoč tri zabijena gola, loše realizacije. Nemanja Bilbija je za SportSport.ba najavio teško gostovanje, a upravo je njegovo nadahnuće, na konto Zrinjskog, donijelo nova tri boda. Tri boda koja su ih sada ostavile usamljene na čelu Premijerlige, pošto je Željezničar, s kojim su Plemići dijelili prvo mjesto, odigrao nepopularnih 0:0 na Grbavici sa Širokim.

Od početka se vidjelo da je Zrinjski kvalitetom daleko iznad Viteza, no mnogi dobri napadi posustali su u samoj završnici, što je posebno iznerviralo karizmatičnog Baku. Uz sve to, pred kraj poluvremena se osjetilo i opuštanje u igri Zrinjskog, opuštanje koje je kažnjeno na najbolniji način. Domaćin je iz jedine suvisle akcije u prvom poluvremenu, iz jedinog šuta prema Pirićevom golu izjednačio.

Da stvar bude gora, drugo poluvrijeme je donijelo probuđene Vitežane koji su mogli ovu utakmicu usmjeriti i drugamo, no situaciju 1 na 1, napadač Viteza Bibić nije iskoristio. Bila je to odlična prilika da grogirane igrače Zrinjskog gurnu u još težu situaciju. 

Ipak, gledatelji javnog RTV servisa mogu biti zadovoljni. Vidjeli su sve što nogomet može ponuditi, neizvjesnost, lijepu igru na obje strane te pet golova, što baš i nije prečesto na premijerligaškim terenima. Igrači Zrinjskog mogu biti više zadovoljni rezultatom, nego igrom. Brine i činjenica da je obrana prvaka dva puta potpuno ispala iz igre i oba puta kažnjena. Zaista je čudno spočitavati neefikasnost kada postigneš tri gola, ali svi koji su gledali jučerašnji susret mogli su vidjeti da je jedan od problema upravo taj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, kako god, još jedno teško gostovanje (izgleda da nema lakog u PL ) je iza Plemića, najvažnije je da su bodovi tu i da Zrinjski usamljen s vrha ljestvice gleda na pratnju. Sada slijedi reprezentativna stanka i prilika da se radi na ovim nedostatcima. 

Nemanja Bilbija priključit će se reprezentaciji, jučer se na sjajan način najavio izborniku Baždareviću. Nakon stanke, pod Bijelim Brijegom će gostovati ekipa Čelika, s kojom Zrinjski već tradicionalno muči muke pod Bijelim Brijegom, ali koji će ipak, u ovakvom stanju u kakvom je sada, biti idealna prilika za učvrstiti vodeće mjesto na ljestvici PL.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi