Sloboda blizu trofeja
Zaslužena pobjeda Slobode

U prvoj utakmici finala Kupa BiH

Sloboda blizu trofeja

M. Maksimović

Fudbaleri Slobode su u prvoj utakmici finala Kupa BiH na Tušnju savladali Slaviju iz Istočnog Sarajeva 2:0, golovima Mikelinija i Prodanovića stvorivši željenu prednost pred revanš utakmicu koja se 27. maja.    

U osrednjoj fudbalskoj predstavi Sloboda je ostvarila željeno. Na svom terenu je stigla do pobjede od dva gola razlike bez primljenog pogotka. Nakon ovog poraza ekipu Slavije očekuje dosta posla.

Prvo poluvrijeme je ponudilo malo toga dobrog. Slavija je zaprijetila u 15.minuti, kada dobar šut Zimonjića sa oko 25 metara zaustavlja Mujkić. Tek u 36. minuti domaćini prvu put prijete, Okanović je pokušao ali se  Lučić nije dao iznenaditi. Igrači Slobode su u svlačionice ispračeni zvižducima pa je Sakib Malkočević bio prinuđen praviti izmjene. Tako je Omić ostao u svlačionici, a priliku u napadu uz Mešića je dobio Tosunović.

I nakon samo pet minuta igre u nastavku Sloboda stiže do vodstva. Korner je sa lijeve strane izveo Okanović a Mikelini iz peterca pogađa za 1:0. Nakon primljenog gola Slavija se donekle otvorila, ali je i dalje to bilo bez većih prijetnji po Mujkića. Na drugoj strani u 62. minuti Okanović odličnu šutira, a Lučić loptu skreće u korner. U 79. minuti stiže i drugi gol Slobode i opet iz prekida. Slobodan udarac je izveo Okanović, lopta je preletjela sve igrače Slavije, a Prodanović glavom šalje loptu u dalji ugao gola gostiju.

Do kraja utakmice smo vidjeli dva loša pokušaja iz slobodnog udaraca Spalevića odnosno Ščepanovića te dosta nervoze na terenu. Sloboda je u posljednjim trenucima ostala sa desetoricom jer je potpuno bespotrebno Mirza Mešić zaradio dva žuta kartona.

Sloboda - Slavija 2:0 (0:0)

Tuzla Stadion Tušanj - Gledalaca: 2000
Strijelci: 1:0 - Mikelini (50), 2:0 - Prodanović (79)
Žuti kartoni: Mešić, Okanović, Mikelini, Krasić (Sloboda), Kutalija (Slavija)
Crveni karton: Mirza Mešić (Sloboda) - drugi žuti

Sloboda: Mujkić, Krasić,Kuduzović, Prodanović, Mikelini, Jahić (od 84.Zoletić),
Omić (od 46.Tosunović), Hasić, Okanović, Mujić (od 64.Kasapović), Mešić.
Trener:Sakib Malkočević

Slavija:Lučić, Regoje, Jovanović, Cirka, Vukasanović, Spalević, Arsenijević,
Ščepanović, Zimonjić (od 67.Muscalu), Kutalija, Stanković.
Trener:Zoran Erbez

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sudija: Novo Panić (Doboj)

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.