"Sloboda će za dvije godine stati na zdrave noge"

Senad Mujkanović najavljuje

"Sloboda će za dvije godine stati na zdrave noge"

E. Dindić

Na stadionu Tušanj danas je održana posljednja press konferecija za novinare u 2016. godini.

Za sve navijače Slobode ovo je bila itekako urnebesna godina - od dobrih rezultata, Evrope, afera, do odlaska prvog čovjeka, teških trenutaka... 

Na današnjoj press konferenciji uvodnu riječ imao je trener Slobode Vlado Jagodić.

"Uradili smo dobre stvari u ovih sedam kola koliko sam ja tu. Posvetit ćemo dosta prilika mladim igračima. Želio bih da pohvalim Đukića i Smajića, mlade igrače koji su iskorsitili priliku u prvom timu. Što se tiče pauze, ona će trajati mjesec dana. Još uvijek testiram igrače, ali trenutno sam zadovoljan. Pauza je do 24. decembra. Prozivka je 10. januara u 12 sati, igrači će dobiti plan i program da rade. Želim znati ko je radio, a ko nije kada krenu pripreme. Ne računam na Hasanovića i Govedaricu. Hasanoviću je istekao ugovor, s Govedaricom ćemo pokušati pronaći što bolje rješenje", rekao je Jagodić, pa je dodao:

"Mogli bismo ostati bez dva igrača, bez golman Kenana Pirića koji je pred Arbitražnom komisijom pokrenuo proces za raskidanje ugovora. On je zbog neplaćanja dodataka na platu odlučio tužiti Slobodu. Adnan Bobić, drugi golman, zamolio nas je da se vrati kući iz privatnih razloga. Imamo nekih pregovora, ali u narednim danima ćemo vidjeti da to riješimo".

Senad Mujkanović, član Odbora za hitnost u FK Sloboda, kazao je kako bi za dvije godine klub trebao da stane na zdrave noge.

"Smatramo da klub kao Sloboda ne zaslužuje takv Upravni odbor, potrudili smo da napravimo sve kako treba. Također, u ime Slobode želm se zahvaliti svim ljudima u Odboru za hitnost za napravljen posao. Neki su htjeli da razore Slobodu. Ko god piše loše po portalima, taj nije prijatelj Slobode i taj ne želi dobro ovom klubu. Svi bismo trebali biti ujedinjeni. Na današnjem oproštajnom ručku bit će podijeljena novembarska plaća. Prije svih državnih firmi girači Slobode će dobiti plaću. Igračima se ništa ne duguje, nadam se da na praznike odlaze sretni i zadovoljni", rekao je Mujkanović na današnjoj presici, pa je dodao:

"Poboljšat ćemo marketing i svaki sat na oficijalnoj stranici Slobode bit će inforamcije o klubu. Nekih 10 sponzora prepoznalo je transparentnost Odbora za hitnost i javili su nam se da žele biti sponzori. Neki su već uplatili sredstva, a neki će u narednom periodu. Što se tiče kandidature za presdjednika, ta nforamcija je tačn".

Dosta dugovanja od strane prošle uprave?

"Uradit će se kompletna revizija proteklih uprava, a pred javnost će se iznijeti kolio je ko napravio duga. Za vrijeme svih uprava dug Slobode se povećavao, a najviše za vrijeme posljednje uprave. Ako bude kako smo planirali za dvije godine ćemo Slobodu dovesti na zdrave noge i tada klub neće imati repova".

O Piriću

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Smatram da je to nekorektno, ipak je dijete Slobode. Sam je rekao da će plaćati dodatke na plaću, ai sada to nije tako. Ako se ne dogovorimo s agencijom Kenana Pirića, žalit ćemo se Fudbalskom savezu".S

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi