Sloboda dočekuje GOŠK, Jedinstvo na ispitu u Čapljini

1. liga FBiH, 22. kolo

Sloboda dočekuje GOŠK, Jedinstvo na ispitu u Čapljini

Prva liga FBiH odavno nije bila zanimljivija, baš kao ni trka za prvo mjesto i plasman u najelitniji rang bh. fudbala. 

Sloboda, na čelu sa legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem, jedna je od glavnih sportskih priča u našoj domovini, ali težak poraz na gostovanju kod Bratstva u Gračanici u prošlom kolu dobro je poljuljao Tuzlake.

Gorčinu poraza u Gračanici ekipa sa Tušnja nastojati će danas saprati pobjedom nad GOŠK-om koji od 16 sati gostuje na najvećem stadionu u Tuzlanskom kantonu.

Lider, ekipa Bihaćkog Jedinstva gostovati će kod Čapljine, tima koji je poznat kao tvrd domaćin, te ukoliko se sa punim plijenom vrati iz Hercegovine, sastav Ervina Smajlagića bila bi korak bliže Premijer ligi. 

U susretu dva tima iz sredine tabele Gradina će u Srebreniku biti domaćin Orašju, dok će Igman iz Konjica koji se bori za opstanak ugostiti sastav kakanjskog Rudara, koji još uvijek nije odustao od borbe za sam vrh, iako za prvoplasiranim Jedinstvom zaostaju šest bodova.

Budućnost iz Banovića koja na svom kontu ima 23 boda, baš kao i Igman, gostovati će u Kaknju kod Mladosti, koja ni sama nije osigurala opstanka u 1. ligi FBiH, jer ima samo bod više od svojih današnjih protivnika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pretposljednja Iskra, koja nakon 21 odigranog kola ima svega 17 bodova, teško da će nakon ove sezone ostati u društvu najboljih. Ipak, ukoliko želi napraviti prvi iskorak ka eventualnom opstanku pobjeda u današnjem meču protiv Branitelja je prioritet.

Posljednja utakmica 22. kola 1. lige FBiH odigrati će se u nedjelju u Lukavcu, a domaći radnički će u kantonalnom derbiju ugostiti sastav Bratstva. Ekipa Denisa Sadikovića u prošlom je kolu pobjedom nad Slobodom dokazala da s pravom gleda ka Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.