Sloboda dva puta vodila u Zenici, ali osvojila samo bod

Remi Čelika i Slobode

Sloboda dva puta vodila u Zenici, ali osvojila samo bod

E. Škorić

Nogometaši Čelika i Slobode odigrali su neriješeno, rezultatom 2:2, susret 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Bolje su susret otvorili Tuzlaci, pa je Adilović već u drugoj minuti spašavao svoj gol nakon udarca Bekića, da bi u petoj minuti Sloboda stigla do vodstva. 

Zajko Zeba je centrirao iz slobodnjaka s lijeve strane, a stoper Jasmin Moranjkić atraktivno petom pogađa mrežu Adilovića. Gosti su i pored gola igrali dobro i otvoreno, dok je Čelik djelovao bezidejno.

U 25. minuti Krpić pogađa stativu domaćeg gola. Pet minuta kasnije, Vernes Selimović pogađa za izjednačenje. U nastavku dosta uzbuđenja.

Dedić je imao dvije dobre šanse za Čelik. Onda je Sloboda iz ničega stigla do pogotka. Veliku grešku napravio je Adilović, a Krpiću je ostalo samo da pospremi loptu u mrežu. Ubrzo su Zeničani ponovo izjednačili. Mahir Karić je lijepim udarcem postavio konačnih 2:2.

Sve u svemu, jedna dobra utakmica, a bodom će sigurno zadovoljniji biti gosti iz Tuzle.

Čelik-Sloboda 2:2 (Moranjkić -ag 30, Karić 79/ Moranjkić 5, Krpić 74)

Čelik: Adilović, Gojković, Karić, Bajraktarević, Selimović, Kojić, Simić (od 67. Pezer), Bureković (od 92. Asim Zec), Dedić, Hećo (od 78. Alispahić), Jusić.
 
Sloboda: Pirić, Moranjkić, Efendić (od 69. Zrnanović), Krpić (od 86. Ahmetović), Mujić (od 56. Mehidić), Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Bekić, Zeba, Kiso.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.