Sloboda gubila 2:0, pa izvukla remi

U prijateljskom susretu

Sloboda gubila 2:0, pa izvukla remi

A. Beganović

Fudbaleri Slobode, aktuelnog lidera premijerligaške karavane, u Antaliji su odigrali prijateljski susret sa danskim Nordsjaellandom. 

Danska ekipa u duelu sa Slobodom nije opravdala ulogu favorita i iako je imala prednost od dva gola, na kraju nije uspjela slaviti, odnosno završilo je 2:2.

Na samom otvaranju susreta nije bilo mnogo uzbuđenja, a onda su Danci u 15. minuti stigli do prednosti. Nakon lijepe akcije i asistencije Karlssona golmana Slobode je savladao Mikkelsen.

Imala je Sloboda nakon toga par pokušaja, prije svega Zajko Zeba, koji je u dva navrata prijetio iz slobodnjaka. Prvi put je lopta nakon njegovog udarca završila u živom zidu, a drugi put je golman fantastično reagovao. Pokušao je u Sarić sa nekih 20-ak metara, ali nije bilo opasnosti po gol Danaca.

Pred sami kraj prvog poluvremena danska ekipa je udvostručila svoju prednost. Ponovo dobra akcija i poprilično loša reakcija stoperskog dvojca Slobode. Asistent kod prvog gola Karlsson, izašao je sam pred golmana Slobode, zaobišao ga je, i pogodio je za 2:0.

Na otvaranju drugog poluvremena dvije velike prilike za Nordsjaelland i to u jednom napadu, no golman Slobode i jedan od odbrambenih igrača su dobro reagovali, pa je ostalo 2:0.

Nakon toga Zeba je pokušao iz voleja sa nekih 15-ak metara, ali lopta je otišla iznad gola. Imali su fudbaleri danskog kluba još jednu veliku priliku u 72. minuti, ali Vingaard je iz dobre situacije loše šutirao.

Nekih desetak minuta prije kraja Sloboda je smanjila, a iz jedanaesterca je pogodio Zajko Zeba. Malo potom Govedarica je šutirao glavom, ali stativa je saveznik danske ekipe, koja je imala još jednu veliku priliku, no Ivetić je spasio Slobodu u posljednji čas.

I kada se očekivao kraj susreta, Sloboda, koja je bila bolja u drugom dijelu dolazi do izjednačenja i to preko Krpića, koji je rutinski savladao golmana protivničke ekipe.

Prijateljski susret:
Sloboda - Nordsjaelland 2:2
Sloboda: Muminović - Efendić, Škahić, Kostić, Ivetić, Stjepanović, Sarić, Veselinović, Zeba, Haurdić, Ahmetović.Nordsjaelland: Jensen-Oduro, Gregor, Skovgaard, Mouritsen, Lobtoka, Vingaard, Gudi, Karlsson, Marcondes, Mikkelsen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi