Sloboda i dalje želi angažovati Burekovića

Tuzlaci nisu zaključili listu pojačanja

Sloboda i dalje želi angažovati Burekovića

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode su u generalki protiv kombinovane ekipe slovenskih Domžala poraženi s visokih 6:1, što svakako nije obećavajući rezultat pred utakmicu prvog pretkola Evropske lige.

Igračima Husrefa Musemića, očito je da su još teške noge, nakon što ih je stručnjak iz Sarajeva, dobro "nagazio" na pripremama. Bilo je i promjena u ekipi u ljetnom prelaznom roku, a očito je bilo protiv Domžala, da poziciju lijevog bočnog nikako ne može igrati Ivan Kostić, inače stoper po vokaciji, koji je spletom okolnosti u posljednje dvije utakmice igrao na toj poziciji.

Ivan Fatić je doveden da zatvori tu lijevu stranu, ali po svemu sudeći na toj poziciji lijevog bočnog biće potreban još jedan igrač, čega je svjestan i predsjednik Azmir Husić, koji je kako saznajemo ponovo kontaktirao lijevog beka Dženana Burekovića iz zeničkog Čelika.

Prije 15-tak dana Bureković je imao konkretne ponude Slobode i Željezničara, ali Čelik ga ne želi pustiti, iako imaju dugove prema ovom igraču. Husić je odlučan da na Tušanj dovede mladog reprezentativca BiH, koji bi sigurno bio pojačanje za ekipu Husrefa Musemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li Bureković uspjeti da se dogovori s Čelikom oko raskida ugovora, saznat ćemo u narednim danima, a ako dobije čiste papire sigurno je da će pojačati crveno-crvene, te se pridružiti Džidiću, Grahovcu i Kariću, koji su također iz Čelika ovog ljeta prešli u Slobodu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi