Sloboda i Velež podijelili bodove na Tušnju

U susretu starih rivala

Sloboda i Velež podijelili bodove na Tušnju

Sloboda i Velež remizirali su utakmici 13. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:1).

Utakmica nije obilovala prevelikim brojem prilike i bila je čvrsta kako se i moglo i očekivati. Sloboda je bila nešto konkretniji tim i od starta je počela atakovati na gol gostiju. Sarić i Mujić imali su najbolje prilike da dovedu Tuzlake u vodstvo, ali je Dragojević bio na visini zadatka.

Iako su domaći više napadali, do vodstva je stigao Velež. Igrao se 77. minut kada je dosuđen jedanaesterac za Rođene, a siguran realizator bio je Blagojević. Isti igrač je imao veliku priliku za 0:2 kada sa pet metara nije uspio postići pogodaka. Vrlo brzo je uslijedila kazna. Salamović je napokon pronašao put do gola Veleža i tako izjednačio rezultat u 80. minuti. 

Bio je to i konačni rezultat utakmice kojim je Sloboda nastavila tonuti i sada se nalazi samo dva boda iznad zone ispadanja. Velež se sa 20 bodova izjednačio sa Borcem na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 13. kolo

Sloboda - Velež 1:1 (Salamović 80' - Blagojević 77')

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.