Sloboda isplatila dug Mujkiću?

Sutra potvrda advokata

Sloboda isplatila dug Mujkiću?

Najnovije vijesti iz Tuzle govore da je FK Sloboda ipak izmirio dugove prema svom nekadašnjem golmanu Denisu Mujkiću.

NFSBiH je pred tuzlanski klub postavio rok do 24. aprila 2017. godine (danas) za isplatu dugovanja u iznosu od 28.000 KM Denisu Mujkiću, a uprkos tome što je predsjednik Slobode Senad Mujkanović u današnjem razgovoru za SportSport.ba istakao da novac nije, niti će biti uplaćen, čini se da je došlo do preokreta.

Kako je SportSport.ba saznao iz izvora bliskih Nogometnom savezu BiH, pomenuti iznos je uplaćen na račun Denisa Mujkića kojem su tako izmirena dugovanja, a FK Sloboda će sutra (utorak) na adresu Saveza dostaviti "peti primjerak" kao dokaz o izvršenoj uplati.

Tim povodom, SportSport.ba je kontaktirao Mujkićevog advokata Harisa Salkanovića, koji nije mogao ni potvrditi, ali ni demantovati ove informacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mogu samo reći da me iz Slobode niko nije zvao, niti obavijestio o tome da je novac uplaćen. To trenutno ne znamo ni ja, ni Mujkić, a ne možemo ni znati do ujutru. Sutra ujutru ćemo provjeriti račune i vidjeti jesu li dugovanja izmirena", izjavio je Salkanović.

Ukoliko se ispostavi tačnim da je Sloboda posljednjeg dana roka koji je NFSBiH pred nju postavio izmirila dug od 28.000 KM prema svom nekadašnjem golmanu Denisu Mujkiću, klub sa Tušnja će izbjeći suspenziju i odigrati utakmicu protiv Željezničara u nedjelju, ali i sve ostale do kraja sezone u Premijer ligi. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi