Sloboda iz Tuzle najbolja

U Bijeljini odigran završni turnir za pionire

Sloboda iz Tuzle najbolja

U Bijeljini je odigran završni dvodnevni turnir za prvaka BiH u selekciji pionira. U odličnoj tehničkoj organizaciji FK "Radnika" iz Bijeljine odigrane su četiri utakmice u kojim su, pored domaćina, igrali su još Sloboda, Leotar i Kozara.

Voljom žrijeba prvog dana turnira igrani su sureti polufinala u kojem je Sloboda nakon izvođenja penala bila bolja od domaćina ekipe Radnika, nakon što je susret regularno završen 0:0. U drugom polufinalnom susretu Leotar je bio bolji od Kozare pobijedivši sa 1:0.

U susretu za treće mjesto Radnik iz Bijeljine je savladao Kozaru sa 2:1. Finalni susret je donio mnogo neizvjesnost a kako nakon regularnih 2 X 35 minuta nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju penala nakon kojih je bola bila Sloboda i ukupnim rezultatom slavili sa 6:5.

Treba istaći da je omladinski pogon Slobode ove godine sasvim izvjesno najbolji omladinski klub u našoj zemlji jer su se kadeti a evo i pioniri okitili titulom prvaka, doki su juniori sa Tušnja ispali u polufinalu.

Za najboljeg igrača zavrnog mini turnira , a ujedno najboljeg pionira u BiH proglašen je Haris Ribić iz redova novog prvaka BiH u konkurenciji pionira.

Medalje i pehare uručili Eldin Baković, predsjednik Omladinskog komiteta NS/FS BiH, Franjo Džidić član Omladinskog komiteta BiH te ispred Komiteta za Takmičenje Boro Elčić, te Selmo Turković rukovodilac Premijer Omladinske lige BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.