Sloboda MG dočekuje Slaviju, Sloga putuje u Etno selo

Prva liga RS, play-out

Sloboda MG dočekuje Slaviju, Sloga putuje u Etno selo

D. Vejo

U prvom kolu play-out faze Prve lige Republike Srpske bit će odigrano tri utakmice.

Epitet derbija kola nosit će utakmica između Slobode Mrkonjić Grad i Slavije iz Istočnog Sarajeva. Ovo će bit susret devetoplasirane i desetoplasirane ekipe u prvenstvu. Sloboda je prošla kroz jedan turbulentan period gdje su izbačeni iz Kupa Republike Srpske od Leotara, a nakon toga je usljedila i ostavka iskusnog stručnjaka Dragana Vukše, dok Slaviji u posljednjem periodu ne cvjetaju ruže u ligi.

Ova kao i ostale dvije utakmice, igra se u subotu od 16.30 sati.

Fenjeraš u ligi Borac iz Šamca na svom će terenu dočekati Sutjesku iz Foče. Uloga favorita na ovom meču pripala je Fočacima koji su se trgnuli u posljednjih nekoliko kola, dok su Šamčani već odavno u nižem rangu. 

U trećoj utakmici, snage će odmjeriti Zvijezda 09 i ekipa Sloge iz Doboja. Bijeljincima je za dlaku izmaklo mjesto u play-offu jer su poraženi u Banjaluci od domaćeg Borca u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva (1:0). No, crveno-bijeli u ovom meču važe za favorita, te će vjerovatno tu ulogu željeti da opravdaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti