Sloboda nadigrala nervozne Travničane na Piroti

Tuzlaci slavili uz dva igrača više

Sloboda nadigrala nervozne Travničane na Piroti

E. Škorić

Nogometaši Slobode na najbolji mogući način otvorili su novu sezonu u kojoj su ponovo u društvu najboljih bh. klubova. Izabranici Denisa Sadikovića savladali su Travnik s 3:0 na Piroti.

Tuzlaci su na Piroti kod neugodnog Travnika došli do čitavog plijena i tako pobjedom krenuli u šampionat u kojem  se nakon nekoliko sezona odsustva ponovo takmiče.

Sloboda je povela nakon 13 minuta igre. Prvo je Burazor zaprijetio golu Slobode, Fejzić je odbranio i ispucao loptu, Bajraktarević je na kraju pogodio mrežu Nurkovića. Domaći igrači su ostali ukopani uvjereni da je Bajraktarević bio u nedozvoljenoj poziciji, no sudija je pokazao na centar. 

I pored vodstva Sloboda je bila bolja na travnjaku Pirote, dok su domaći polako padali pod pritiskom i mogla se vidjeti nervoza na licima domaćih nogometaša. Tako je Čurić u 40. minuti, u kratko razmaku, dobio dva žuta kartona. 

Do kraja prvog dijela i Nermin Varupa je isključen, pa Travničani doista nisu imali čemu da se nadaju u nastavku. S dva igrača manje bili su nemoćni, a Tuzlaci su još povećali svoju prednost. U 62. minuti Radovanović je povisio na 2:0, a u finišu je tuzlanski tim postigao i treći gol. Rezervista Mujkić je postavio konačnih 3:0.

Travnik - Sloboda 0:3 (Bajraktarević 13, Radovanović 61, Mujkić 90)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TRAVNIK: Nurković, Kovač, Nuhić, Burazor, Ribić, Čurić, Dudić, N. Varupa, Mahović, Fazlić, Sadiković.

SLOBODA: Fejzić, Salihović, Omić, Efendić, Mujić, Džafić, Bajraktarević, Halilović, Mitrović, Kuduzović, Radovanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.