Sloboda odigrala najbolji meč u sezoni i deklasirala Vitez

Tuzlaci pregazili rivala

Sloboda odigrala najbolji meč u sezoni i deklasirala Vitez

M. Šljivak

Sloboda je u 15. kolu Premijer lige BiH na Tušnju savladala ekipu Viteza sa 4:0.

Igrači se nisu kako treba ni zagrijali, a mreža Viteza se već zatresla na Tušnju. Prvi korner u drugoj minuti donio je vodstvo Slobodi. Korner je izveo Osmanagić, a najbolje se pred golom snalazi Smajić koji pogađa za 1:0.

Nastavio je tim Slavka Petrovića sa napadima i u nastavku. Todorović je u sedmoj minuti odlično centrira, ali Krpić ne pogađa iz dobre pozicije.

U 12. minuti Tuzlaci stižu do drugog gola i ponovo je za goste bio koban korner. Ovog puta strijelac je Škahić za sigurnih 2:0.

Potom je uslijedio period mirne igre koji je prekinut u 32. minuti. Vitežani su imali veliku šansu, Zukić se našao oči u oči sa golmanom Hadžićem, ali čuvar mreže domaćeg tima sjajno brani i spašava svoj tim.

Tri minute kasnije Sloboda je u velikoj šansi. Smajić šutira sa dva metra, a Tirić fantastično brani njegov udarac, pa se na odmor otišlo vodstvom Slobode od 2:0.

Novi gol u mreži Vitežana u 52. minuti. Prvo je Amer Osmanagić uzdrmao prečku, lopta dolazi do Krpića koji upošljava Smajića, a ovaj pogađa za vrha kaznenog prostora za sigurnih 3:0.

U 71. minuti Sloboda je došla do četvrtog gola, a pogodio je Haris Mehmedagić za veliku prednost.

Do kraja meča još nekoliko šansi. Ipak, ostalo je 4:0 za Slobodu koja je odigrala najbolji meč sezone.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sloboda - Vitez 4:0 (Smajić 2', 52', Škahić 12', Mehmedagić 71')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Hadžić, Škahić, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Beganović, Osmanagić, Smajić, Ignjatović.

VITEZ: Tirić, Stanić, Tipurić, Livaja, Bibić, Zukić, Bojo, Šantić, Novak, Peko, Vuković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi