Sloboda postigla sedam golova, Željo drži vrh

Premijer liga, kadeti, 7. kolo

Sloboda postigla sedam golova, Željo drži vrh

M. Šljivak

Kadeti Željezničara savladali su u 9. kolu Premijer lige BiH u Gradačcu ekipu Zvijezde s 2:0, te su i dalje vodeći tim kadetskog prvenstva.

Lagano su kadeti Plavih došli do nova tri boda. Poveli su već nakon dvije minute igre sa 1:0 pogotkom Emira Tukića, a u drugom poluvremenu je pobjedu potvrdio Mirza Šubo za konačnih 2:0.

Sarajevo je dočekalo ekipu Širokog Brijega, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo 1:1.  

Gosti su poveli u 2. minuti preko Luke Kneževića, a mladi bordo tim je preko Elvina Halavaća u 33. minuti stigao do poravnanja i jednog boda.

Prvi pratitelj Željezničara uz FK Sarajevo je tuzlanska Sloboda. Tuzlaci su u ovom kolu bili najuvjerljiviji, a savladali su ekipu Viteza sa 7:2.

Hat-trick je u ovom susretu postigao Edis Smajić, Mirza Palata je postigao dva pogotka, a u strijelce su se upisali Beganović i Hrnjić. Oba gola za goste s penala je postigao Vedad Vrehovac.

Meč velikih rivala Veleža i Zrinjskog u Mostaru je završen bez golova (0:0), dok je Čelik pogotkom Lemeša savladao Drinu u Zvorniku s 1:0.

Pogocima Amera Torlaka Travnik je savladao Olimpic s 2:0, a sigurnu pobjedu je upisao i Borac nad Travnikom (2:0) pogocima Maksimović i Bamburaća.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Kadetska Premijer liga, 9. kolo:

Zvijezda - Željezničar 0:2 (Tukić 2', Šubo 46')
Sarajevo - Široki 1:1 (Halavać 33' / Knežević 2')
Velež - Zrinjski 0:0 Drina - Čelik 0:1 (Lemeš 55')
Borac - Radnik 2:0 (Maksimović 67', Bamburać 69')
Sloboda - Vitez 7:2 (Smajić 5', 42' 48', Palata 10', 38', Beganović 55', Hrnjić 80' / Vrehovac 40'p, 78'p)
Travnik - Olimpic 2:0 (Torlak 37', 69')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije