Sloboda prekinula Željin niz i došla korak bliže finalu

Tuzlaci s 2:1 pobijedili na Grbavici

Sloboda prekinula Željin niz i došla korak bliže finalu

E. Škorić

Željezničar i Sloboda odigrali su na Grbavici prvi susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a gosti iz Tuzle slavili su na kraju s 2:1.

Samo što je počela utakmica, Sloboda je stigla do vodstva, do veoma važnog pogotka uoči revanša na Tušnju. Zajko Zeba je ubacio, Sulejman Krpić je glavom loptu poslao iza leđa Vedrana Kjosevskog. 

Odmah na drugoj strani Željo je mogao da izjednači. Samir Bekrić je išao sam prema golu, dodao je do Ivana Lendrića, kojem je potom golman gostiju Azir Muminović odbranio udarac.

Početak utakmice nagovještavao je nogometnu ljepoticu, ali do kraja prvog dijela uslijedio je period igre u kojem su domaći napadali, ali nsu uspjeli da stvore neku ozbiljniju šansu. 

Bekrić je izblokiran, a u 28. minuti Memija iz teške pozicije šalje loptu preko gola. Do kraja prvog poluvremena jalovi napadi Plavih, mreža Muminovića ostala je netaknuta i na odmor se otišlo kod rezultata 0:1. 

Na početku drugog dijela Ivetić i Kostić pokušavaju prema golu Kjosevskog, no ostaje 1:0. Željo je krenuo još ofanzivnije, no jednostavno domaći nisu uspijevali ozbiljnije da ugroze gol Muminovića.

I onda u 62. minuti Samir Bekrić je poslao loptu za Ivana Lendrića, ovaj obilazi golmana Muminovića, ali zastaje i vraća loptu do Miroslava Stevanovića, čiji je centaršut dobro ispratio Jadranko Bogičević i pogodio za erupciju oduševljenja u Dolini ćupova.

Krenuo je, potom, tim Edisa Mulalića i po drugi pogodak i po nastavak pobjedničke serije. Bekrić je sjajno pucao u 68. minuti, ali Muminović paradom spašava svoj gol. Samo dvije minute kasnije Veselinović iskosa s lijeve strane šutira, stativa spašava domaće.

U 71. minuti novi hladan tuš za Grbavicu. Veselinović je šutirao sa 17 metara, lopta se odbija do Kostića, koji iz neposredne blizine zabija za veliko slavlje Tuzlaka. Mogao je Ahmetović koju minutu kasnije dokrajčiti domaće, ali je sa sedam metara pucao preko gola. U završnici Lendrić je pokušao izjednačiti, no njegov udarac iskosa s lijeve strane bio je isuviše slab, pa je Muminović i to lako odbranio, a Bekrićev udarac otišao je preko gola.

Sloboda je na kraju slavila s 2:1, prekinula Željinu proljetnu seriju i došla korak od finala Kupa. Jasno, igrat će se za sedam dana još 90 minuta, ali nema dileme da su izabranici Husrefa Musemića trenutno korak bliže cilju.

Željezničar - Sloboda 1:2 (Bogičević 62/ Krpić 2, Kostić 71)

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Kramarić, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Zahirović, M. Stevanović. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda: Muminović, Kostić, Efendić, Krpić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović.


Zeljeznicar-Sloboda 0:1 (Krpic) by redakcija1
Zeljeznicar-Sloboda 1:1 by redakcija1

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi