Sloboda primila osam golova, Željo remizirao sa Zagrebom

Turnir prijateljstva

Sloboda primila osam golova, Željo remizirao sa Zagrebom

Danas je u Bijeljini započeo Turnir prijateljstva, međunarodni turnir na kojem učestvuju najbolji klubovi sa prostora bivše Jugoslavije.

Nakon Sarajeva i Veleža, svoje utakmice su odigrala i preostala dva bh. predstavnika. Željezničar i Zagreb su podijelili bodove odigravši 1:1 u okviru prve utakmice grupe A, a strijelac jedinog pogotka za klub sa Grbavice bio je Kolar u 17. minuti. Željo je tada poveo sa 1:0, ali je Zagreb preko Đuraka u 30. minuti poravnao na 1:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Na tabeli grupe A vodi Crvena zvezda sa 3 boda, Željezničar i Zagreb imaju po bod, a Budućnost je posljednja bez ijednog osvojenog boda.

Mladi tim Slobode je doživio pravi debakl u duelu sa OFK Beogradom, koji je u prvoj utakmici grupe D slavio sa čak 8:1. Beograđani su bili vrlo raspoloženi, što se posebno odnosi na Glišića koji je postigao četiri pogotka (5., 13., 27., 58. minut). Janković je dodao dva (21., 34.), a Ignić i Čvorović po jedan pogodak (32. i 53.). Jedini gol za Slobodu postigao je Omerović, koji je u 35. minuti smanjio na 6:1.

U grupi D se još nalaze Sutjeska i Rijeka, koji će nešto kasnije odigrati svoj meč prvog kola.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi