Sloboda razbila GOŠK, Jedinstvu zlata vrijedni bodovi

Prva liga Federacije

Sloboda razbila GOŠK, Jedinstvu zlata vrijedni bodovi

M. Šljivak

Jedinstvo je novu pobjedu u borbi za Premijer ligu ostvarilo u Čapljini, gdje su Bišćani slavili rezultatom 1:0 u susretu 22. kola Prve lige FBiH.

Vodeći tim na tabeli Prve lige je od samog početka dominirao terenom, a do vodećeg gola su gosti stigli u 35. minuti. Mrežu Čapljine je zatresao Alesksandar Malbašić za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Gosti iz Bihaća su i u nastavku bili bolji. Igrala se 56. minuta kada je Jednistvo propustilo još jednu veliku šansu. Malbašić je ponovo dobro šutirao, ali je lopta pogodila stativu. Čapljina je potom preuzela igru u svoju korist, ali je Jedinstvo sigurnom igrom sačuvalo prednost do kraja utakmice.

Sloboda - GOŠK 5:1

Sloboda je na Tušnju dočekala GOŠK iz Gabela, a na kraju je tuzlanski tim slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:1.

Nakon veoma loših pola sata igre u kojima nije bilo prilika, Tuzlaci su iz prve prave šanse došli do vodstva. U 30. minuti je za vodstvo od 1:0 pogodio Sulejman Krpić. Deset minuta kasnije Sloboda propušta veliku priliku. Šutirao je Halilović, ali je bio neprecizan. 

Kazna za ovaj promašaj Slobodu je stigla četiri minute kasnije. Malčić je matirao Hadžića za izjednačenje rezultata na 1:1. Sama završnica prvog poluvremena donijela je još jednu veliku priliku za Slobodu, ali je šut Moranjkića zaustavila prečka, te se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Otvaranje drugog poluvremena u potpunosti je pripalo Slobodi. Mujkić je već u prvom napadu u drugom poluvremenu pogodio za 2:1, da bi u 50. minuti Krpić svojim drugim pogotkom povećao prednost na 3:1. Nije se dugo čekalo na četvrti gol. Redžepi je u 54. minuti pogodio za uvjerljivih 4:1. Mujkić je u finišu utakmicu pogodio za konačnih 5:1.

Ostali susreti su također bili jako zanimljivi. Iskra je s 2:0 u Bugojnu savladala Branitelj, a domaću pobjedu je upisala i Gradina nad Orašjem 1:0. Mladost je remizirala s Budućnosti 1:1, dok je Rudar slavio u Konjicu protiv Igmana s 2:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 22. kolo:

Čapljina - Jedinstvo 0:1
Sloboda - GOŠK 5:1
Mladost - Budućnost 1:1
Igman - Rudar 1:2
Gradina - Orašje 1:0
Iskra - Branitelj 2:0

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije