Sloboda razbila Kiseljak sa 11:1

Prijateljska utakmica u Kiseljaku

Sloboda razbila Kiseljak sa 11:1

D. Rakanović

Fudbaleri Slobode ubjedljivo su savladali Kiseljak sa 11:1 u prijateljskom susretu. 

Nakon prvih dvadesetak minuta bez ozbiljnijih šansi Sloboda je prva zaprijetila. Smajić se našao u odličnoj šansi, ali njegov pokušaj golman Kiseljaka odbija u korner. Upravo iz tog kornera Sloboda je došla do prednosti. Smajić se najbolje snalazi u šesnaestercu i postiže pogodak glavom u 22. minuti.

Gosti iz Tuzle u 30. minuti povećali prednost pogotkom Selamovića. Već u narednom napadu, odbrana Kiseljaka griješi što koristi Đukić i postiže pogodak. 

Kiseljak se u narednim minutima stabilizovao, stvorio nekoliko izglednih šansi, a u 39. minuti su smanjili vodstvo Slobode pogotkom Merdanovića.

U drugom poluvremenu Vlado Jagodić je na teren poslao prvu postavu. Već u 48. minuti Sloboda povećava prednost, a strijelac je bio Omerović. Minut kasniije ponovo griješi odbrana Kiseljaka što Omerović koristi i postiže novi pogodak. 

Omerović stiže do svog hat-tricka već u 52. minuti kada nakon sjajne kontre matira golmana Kiseljaka. Tuzlaci stižu do novog pogotka samo tri minuta kasnije kada je Zilkić sa ruba kaznenog prostora postigao pogodak. 

Osmi pogodak za Slobodu djelo je Tandira u 66. minuti matirao golmana, a samo dvije minute kasnije ponovo je bio strijelac nakon odličnog kontranapada. 

I Tandir dolazi do hat-tricka u 74. minuti kada nakon dobrog ubačaja Todorovića Tandir llijepo prima loptu i postiže novi pogodak. 

Posljednji pogodak na utakmici postigao je Omerović koji postiže svoj četvrti gol na asistenciju Todorovića. 

 

Kiseljak - Sloboda (1:3) 1:11

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kiseljak: Mujkić, Mehmedinović, Hasanbašić,, A. Hasanbašić, Avdihodžić, Mustafić, Dorić, Mujkić, J. Mehmedinović, Mujić, R. Hasanbašić. Igrali su još: Čičkušić, Kamberović, Čičkušić.

Sloboda: Muminović, Beganović, Muratović, Mujkić, Đurđilović, Jahić, Đukić, Fazlić, Selamović, Stjepanović, Smajić. Igrali su još:  Hadžić, Todorović, Salihović, Salkić, Lazevski, Hairlahović, Grahovac, Hodžić, Omerović, Zilkić, Tandir.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi