Sloboda rutinski u Goraždu

Tuzlaci u osmini finala Kupa

Sloboda rutinski u Goraždu

E. Škorić

U Goraždu su istoimeni domaćin i Sloboda odmjerili snage u šesnaestini finala Kupa, a prolaz dalje obezbijedili su gosti iz Tuzle, pobijedivši s 2:0.

Tuzlaci igraju sjajno ove sezone, a osim u prvenstvu, ostvaruju pobjede i u Kupu. U Goraždu su iskoristilii ulogu favorita i  sa nekoliko promjena u timu ipak stigli do pobjede.

Dobro su se domaći nosili sa Slobodom, ali su popustili u završnici prvog dijela, kada je stoper gostiju Jasmin Moranjkić pogodio za 1:0. 

U nastavku su Tuzlaci uspjeli da još jednim golom riješe dileme oko pobjednika. Prvi strijelac Slobode Mersudin Ahmetović postavio je konačnih 2:0.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda izabranika Husrefa Musemića, koji se sada mogu okrenut utakmicama u Premijer ligi, gdje se bore za sami vrh.

Goražde - Sloboda 0:2 (Moranjkić 44, Ahmetović)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Goražde: Matović, Bešlija, Hodžić, Dučić, Drljević, Midžić, Mujagić, Ćulov, Mirković, Knežević, Radović. 

Sloboda: Hamzabegović, Moranjkić, Pršeš, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Mehidić, Ahmetović, Kiso.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.