Sloboda se ispromašivala, Široki zasluženo slavio

Dobar meč na Pecari

Sloboda se ispromašivala, Široki zasluženo slavio

M. Šljivak

Fudbaleri Širokog pobijedili su u 1. kolu Premijer lige BiH na Pecari ekipu Slobode s 2:0.

Usprkos visokoj temperaturi, prvo poluvrijeme duela na Pecari je donijelo zaista dobar fudbal.

Oba tima su igrala zaista otvoreno, a nakon uvodnih nekoliko pokušaja s obje strane, Široki je u 18. minuti stigao do vodstva. Fantastičnu loptu Ivana Krstanovića u pogodak pretvara Luka Menalo za prednost od 1:0.

Nakon gola nije bilo posustajanja. Igralo se dosta otvoreno, a najbolju šansu u prvih 45 minuta propušta Čabraja. Sada je Menalo dobro poslužio saigrača, a iz dobre pozicije fudbaler Širokog šalje loptu pored gola.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0

Samo što je krenuo nastavak Široki je uduplao prednost. Nakon kornera u 50. minuti pogodio je Josip Barišić za prednost od 2:0.

Sloboda je krenula potom ofanzivnije ka golu protivnika. Imali su Tuzlaci dvije velike šanse preko Hairilahovića i Husića, ali Bilobrk, odnosno prečka spašavaju domaće.

Do kraja Široki lagano zatvara utakmicu. Imali su gosti iz Tuzle još jednu šansu preko Husića da dođu do gola koji bi ih vratio u meč, ali je napadač Slobode promašio gol s tri metra.

Ostalo je 2:0 za domaće koji su došli do zaslužene pobjede.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Široki - Sloboda 2:0 (Menalo 18', Barišić 50')

Široki: Bilobrk, Barišić, D.Ćorić, Čabraja, Menalo, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Jahić, Husić, Ignjatović, Kalezić.




Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi