Sloboda sigurna protiv Slavije, Sloga ubjedljiva kod kuće

Prva liga RS, play-out

Sloboda sigurna protiv Slavije, Sloga ubjedljiva kod kuće

D. Vejo

Fudbaleri Slobode MG, Sloge i Sutjeske ostvarili su pobjede u šestom kolu play-out faze Prve lige Republike Srpske.

Dosta uzbudljiv meč odigran je u Istočnom Sarajevu, a gdje su snage odmjerili domaća Slavija i Sloboda iz Mrkonjić Grada. Gosti su slavili sa 1:3. 

No, prvi do vodstva, stigli su plavo-bijeli. Igrao se 14. minut kada Lalović dovodi Slaviju u vodstvo. Nakon toga, domaćin je pao u igri što je protivnik znalački iskoristio. U 31. minuti meča, fudbaler Slobode uputio je dosta jak šut kojeg defanzivac domaćih Milan Lalović leđima skreće u vlastitu mrežu za 1:1.

Drugo poluvrijeme, donijelo je dosta bolju igru Mrkonjićana. Sladojević je u 57. minuti meča bio najviši u skoku nakon kornera, čime Sloboda dolazi u vodstvo od 1:2. Konačnih 1:3, postavio je Mirković u 73. minuti.

Sloga je na svom terenu praktično deklasirala Zvijezdu 09. Nakon 90 minuta rezultat je glasio 4:1. Strijelci za Dobojlije bili su Hadžikadunić, Mahmutović dva puta i jednom Radovanović, dok je kod gostiju pogodio Tripković.

Sutjeska je za poluvrijeme završila posao u Foč protiv šamačkog Borca. Mojović je u dva navrata zatresao mrežu gostiju i tako svom timu donio nova tri boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi