Sloboda slavila na Grbavici, Sarajevu mali gradski derbi

Premijer liga BiH za juniore

Sloboda slavila na Grbavici, Sarajevu mali gradski derbi

E. Škorić

Nogometaši Željezničara poraženi su u osmom kolu Premijer lige BiH za juniore.

Juniori Želje su neočekivano kod kuće poraženi od Slobode, što je Plavima drugi poraz i više nisu lideri na tabeli. 

Iako su poveli golom Beganovića u 65. minuti s bijele tačke, Salihbegović i rezervista Dedić su u posljednjih 20-minuta donijeli Tuzlacima veliki preokret i drugu pobjedu.

Sarajevo je pogocima Vazde i Anđušića slavilo u manjem gradskom derbiju protiv Olimpica na Otoci, što je bordo juniorima peti trijumf u ovoj sezoni. Zrinjski je trijumfom protiv Borca (3:1) izbio na čelo tabele.

Sušić je bio dvostruki strijelac za domaće, pogađao je i Radejić, a Dujaković je iz penala u 48. minuti postigao jedini gol za Banjolučane. Golom Isića Velež je slavio u gostima kod Slavije s 1:0.

Vitez je do druge pobjede stigao pred svojim navijačima protiv Drine. Vujica, Gudelj i Petrović pogađali su za sigurnu pobjedu Vitežana. Zvijezda je golovima Čolića i rezerviste Mujkića s 2:1 slavila u Bijeljini protiv Radnika, za koga je jedini gol postigao Kovač.

Dodajmo još da je Čelik u Zenici savladao Travnik s 2:0 uz golove Adilovića i Hibovića, dok je Široki još jučer deklasirao Mladost sa 5:0.

Juniorska Premijer liga BiH, 8. kolo:
Vitez - Drina 3:0 (Vujica 45, Gudelj 56, Petrović 60)
Željezničar - Sloboda 1:2 (Beganović 65 - penal/ Salihbegović 69, Dedić 82)
Radnik - Zvijezda 1:2 (Kovač 59/ Čolić 52, Mujkić 87)
Zrinjski - Borac 3:1 (Sušić 19, 24, Radeljić 75/ Dujaković 48 - penal)
Slavija - Velež 0:1 (Isić 30)
Široki - Mladost 5:0 (Prekpaljaj 44, 48, Kovačević 84, Juričić 76 , Leko 89)
Olimpic - Sarajevo 0:2 (Vazda 25/ Anđušić 72)
Čelik - Travnik 2:0 (Adilović 77, Hibović 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.