Sloboda u odličnom meču pobijedila Široki

Trijumf Tuzlaka

Sloboda u odličnom meču pobijedila Široki

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su Široki Brijeg s 1:0 u prvom susretu osmine finala Kupa BiH.

Sloboda je odigrala izuzetno dobro prvo poluvrijeme. Već nakon četiri minute meča preko Stjepanovića pogađaju stativu, da bi u 10. minuti domaći tim poveo. Fatić je ubacio iz kornera, a Samir Merzić pogađa za 1:0.

Potom je Sloboda imala još nekoliko dobrih šansi. Krpić je bio najopasniji po gol Širokobriježana, koji su također imali nekoliko pokušaja, ali bez uspjeha, pa se na odmor otišlo vodstvom Tuzlaka od 1:0.

Nastavak je ponudio mnogo slabiji meč. Iako je pokušaja i velike borbe bilo, na kraju je ostalo 1:0, pa će putnik među osam najboljih timova u Kupu tražiti za sedam dana u revanšu na Pecari.

Kup BiH, osmina finala:

Sloboda - Široki 1:0 (Merzić 10')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda: Pirić, Škahić, Fatić, Efendić, Krpić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Todorović, Zec, Merzić.

Široki Brijeg: Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Ćorić, Baraban, Sesar, Repić, Barić, Lončar, Crnov.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi