Sloboda u Tuzli bolja od Rudara

Prijedorčani poraženi na Tušnju

Sloboda u Tuzli bolja od Rudara

E. Škorić

Nogometaši Slobode na Tušnju su u susretu drugog kola Premijer lige BiH savladali Rudar iz Prijedora.

Povratnik u elitno društvo bh. nogometa je deklasirao Mladost s 3:0 u prvom kolu, ali je u drugom imao puno teži ispit. Gostovao je Tuzlacima, koji su se morali iskupiti svojim navijačima nakon poraza od Čelika u uvodu prvenstva.

Sloboda je bolje otvorila utakmica, a na poluvremenu je vodila 2:0. Mersudin Ahmetović je matirao gostujućeg golmana za radost Tuzlaka.

Pet minuta prije odlaska na poluvremenu, Jasmin Moranjkić postiže pogodak na ubačaj mladog Amera Ordagića. Sloboda je imala sigurno vodstvo na isteku 45 minuta, a u drugom dijelu su se morali domaći pribojavati za pobjedu.

Filip Arežina je u 51. minuti postigao sjajan pogodak iz slobodnjaka i Prijedorčani su se vratili u život. Ipak, Sloboda nije dozvolila novi šok, na Tušnju su na kraju slavili s 2:1. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda i Rudar sada nakon dva odigrana kola imaju po tri boda na svom kontu.

Sloboda - Rudar 2:1 (Ahmetović 31, Ordagić 39/ Arežina 51)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.