Slobodi čestitke iz Belgije

Cviku raduje "buđenje" Slobode

Slobodi čestitke iz Belgije

A. Beganović

Aktuelni lider premijerligaške karavane, FK Sloboda, prvi je polufinalist Kupa Bosne i Hercegovine.

Izabranici Husrefa Musemića sinoć su na Koševu u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine savladali Sarajevo 3:0, te su tako sa ukupnih 5:1 osigurali plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

Fenomenalnim partijama tokom cijele sezone Tuzlaci su stekli mnogobrojne simpatije u Bosni i Hercegovini, a čestitke za sjajne uspjehe stižu im i iz Belgije.

"Iako sam trenutno u Belgiji pratim situaciju u Premijer ligi i mogu vam reći da sam sretan zbog Slobode. Ne, zbog pobjede nad Sarajevom ili bilo kojim drugim klubom, nego me raduje što se fudbal u Tuzli vratio na velika vrata. Bosanskohercegovačkom fudbalu je potrebna jaka Sloboda, a s obzirom na probleme u kojima se nalazila prije samo par godina, Tuzlacima svi trebamo čestitati", za SportSport.ba je istakao Rusmir Cviko, nekadašnji tehniko Željezničara s kojim je osvojio pet pehara, tri u prvenstvu i dva u Kupu.

"Sloboda se mora respektovati, kao i ljudi koji trenutno vode klub, a tu prije svega mislim na predsjednika Azmira Husića i direktora Sabahudina Vugdalića. Husić ulaže svoje novce, a danas je malo takvih u bh. sportu. Treba nam više takvih ljudi. Vjerujte da znam kako je raditi u bh. fudbalu, mnogo je odricanja, privatni život se zapostavi i nije nimalo lako doći do određenog rezultata. Zbog svega toga svi trebaju biti od pomoći svakom klubu u kojem se ispravno radi. Kada kažem svi, tu mislim na FSBiH, lokalnu zajednicu, pa i sponzore. Navijači su neizostavan dio svakog uspješnog projekta, oni su uvijek uz svoje klubove, a struka i igrači su ti koji iznose najveći teret, no to je njihov posao. Bh. klupski fudbal ide dobrim putem i vjerujem da će nakon skraćivanja lige napredak biti još veći", zaključio je Cviko.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi