Slobodini dječaci nadigrali OFK Beograd

Druga pobjeda na Turniru prijateljstva

Slobodini dječaci nadigrali OFK Beograd

Kadetska selekcija tuzlanske Slobode je pobjedom na OFK Beogradom okončala svoj vrlo dobar nastup na ovogodišnjem Turniru prijateljstva koji se igra u Bijeljini.

Crvenocrni su slavili sa 3:0 protiv vršnjaka iz prijestolnice Srbije, a u vodstvo su stigli već u osmoj minuti preko Bećirovića. 

Kasumović je u 38. minuti pogodio za 2:0, da bi deset minuta kasnije svoj drugi gol na utakmici postigao Bećirović, čime je potvrdio pobjedu Slobode.

Tuzlaci su u Grupi A završili kao drugoplasirani tim iza zagrebačkog Dinama, koji je nastup okončao sa maksimalnih devet bodova. Sloboda je osvojila 6, a OFK Beograd 3. Na posljednjem mjestu završila je Sutjeska, koja u tri utakmice nije osvojila niti jedan bod.

Turnir prijateljstva u Bijeljini:

OFK Beograd - Sloboa 0:3

OFK Beograd:  12 Pavlović, 2 Čočaj (od 40. L. Nikolić), 3 L. Nikolić, 4 Barlov (od 31. Marić), 5 M. Ilić,  7 Lakčević, 9 Babović, 10 Milenković (od 45. Radičević), 11 S. Ilić, 16 Mrkela, 17 Vrućinić (od 31. V. Ilić).

Rezerve: 1 Čupić, 6 Smiljanić, 8 V. Nikolić,  13 Radičević, 14 V. Ilić, 18 Marić, 15 L. Nikolić.

Sloboda Tuzla: 1 Glušac (od 31. Pašić), 2 Kasumović, 18 Beganović (od 44. Hodžić), 5 Janevski, 6 Čiskušić (od 53. Tokić), 8 Kurtalić, 17 Batalević, 4 Mustafić (od 55. Ademi), 15 Bećirović, 9 Hajdanović (od 55. Rizvanović), 11 Smajić.

Rezerve:  12 Pašić, 13 Tokić, 14 Rizvanović, 16 Ademi, 10 Hodžić, 7 Gogić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.