Sloga deklasirala Sutjesku, Sloboda MG nastavila niz

Prva liga RS, play-out

Sloga deklasirala Sutjesku, Sloboda MG nastavila niz

D. Vejo

U trećem kolu play-out faze Prve lige Republike Srpske danas su odigrane tri utakmice.

Najviše uzbuđenja i prava golijada viđena je u Doboju, gdje je tamošnja Sloga sa velikih 6:3 (2:2) savladala ekipu Sutjeske iz Foče.

Prvo poluvrijeme proteklo je u jednoj izjednačenoj borbi na obje strane. Fočaci su preko Šuke poveli već u šestoj minuti susreta. Raspoloženi Šuka bio je siguran i u 42. minuti kada Fočaci imaju velikih 0:2. No, domaćin je konsolidovao redove pa tako u svega tri minute stigao do egala. Prvo je mrežu gostiju pogodio Lukić, a zatim i Jupić.

U nastavku, dosta kvalitetnije izdanje pružio je domaćin. Za 3:2 pogodio je Bećarević u 50. minuti utakmice. Rezervista Vehabović na 4:2 je povisio 15 minuta kasnije. Velikih 5:2, postavio je Mahmutović u 73. minuti. Ipak, Fočaci su uspjeli da postignu i treći gol, a strijelac je u 86. minuti bio Blagojević. Minut kasnije, ponovo je za Fočake koban bio Vehabović.

Sloboda Mrkonjić Grad seriju dobrih rezultata nastavila je u Etno selu Stanišići. Mrkonjićani su slavili sa velikih 1:3 i tako svim dokazali da je rezultatska kriza koja je bila prisutna tokom proljeća, sada već prošlost.

Treći meč, odigran je u Šamcu gdje je fenjeraš Borac dočekao Slaviju. Gosti iz Istočno Sarajeva pobjedili su rezultatom 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi