Sloga dočekuje Proleter, Mladost putuje u Brodac

Derbi semberijskih drugoligaša Istok

Sloga dočekuje Proleter, Mladost putuje u Brodac

M. Jakovljević

Ovo vikenda na pomolu je i sedmo kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok.

U okviru ovog kola, odigrat će se dva derbija. Prvi će biti onaj između Sloge Junajted i Proletera. Znatno bolji položaj ima domaća ekipa Sloge, koja ima pet bodova više u odnosu na tim iz Dvorova. Ali i pored te činjenice, očekuje se uzbudljiv i neizvjestan meč.

"Želimo nastaviti uspješnu seriju na našem terenu i tako popraviti položaj na tabeli koji je trenutno zadovoljavajući. Moramo biti veoma ozbiljni jer Proleter ima ozbiljnu ekipu, ali su trenutno u maloj rezultatskoj krizi. Ja vjerujem u svoje saigrače i nova tri boda", zaključio je kapiten Sloge Ilija Mitrović.

Drugi semberijski derbi biti će onaj između Jedinstva i Mladosti u Brodcu. Domaća ekipa Jedinstva igra promjenljivo, te će ovo biti dobra prilika da uvećaju svoj bodovni saldo.

"U goste nam dolazi ekipa Mladosti, čija forma ide uzlaznom putanjom. Nama ne preostaje ništa drugo nego da pobjedimo i poboljšamo položaj na tabeli. Ne smijemo dozvoliti da nas iznenade kao proljetos, moramo im se revanširati. Svaki drugi rezultat sem trijumfa, za nas bi bio senzacija", kaže Miroslav Timić trener ekipe Jedinstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi