Sloga nadigrala Slobodu, Mahmutović i dalje prvi strijelac

Dobojlije savladale Mrkonjićane

Sloga nadigrala Slobodu, Mahmutović i dalje prvi strijelac

D. Vejo

Čak sedam pogodaka viđeno je danas na meču 17. kola Prve lige Republike Srpske između dobojske Sloge i Slobode Mrkonjić Grad (5:2).

Tim kojeg sa klupe predvodi iskusni stručnjak Dragan Vukša dobro je otvorio susret. Nakon četiri minute igre, gosti iz Mrkonjić Grada dolaze do vodstva, strijelac je bio Stjepanović. Dobojlije se nisu predavale, a utakmicu na početak vraća Bećarević pogotkom u 17. minuti susreta.

To nije obeshrabrilo fudbalere Slobode, koji ponovo preko Stjepanovića dolaze do vodstva od 1:2, igrao se 27. minut meča. Radost gostiju bila je kratkog vijeka, jer svega dvije minute kasnije mrežu Slobode pogađa kapiten Blagojević za 2:2 i tako postavlja rezultat prvog poluvremena.

Čvrsta igra na obje strane viđena je sve do sredine drugog dijela, kada u 66. minuti susreta prvi strijelac lige Mahmutović pogađa za vodstvo domaćina (3:2). Nakon toga, kreće potpuna dominacija domaćina.

Prvo u 72. minuti za 4:2 pogađa Hadžikadunić, da bi minut kasnije konačnih 5:2 postavio rezervista Đukić.

U narednom kolu Sloboda MG dočekuje ekipu Podrinja, dok će Sloga gostovati Slaviji u Istočnom Sarajevu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi