Sloga Simin Han uzima ime po uzoru na engleske timove

Tuzla City

Sloga Simin Han uzima ime po uzoru na engleske timove

E. Škorić

U federalnom prvoligašu Sloga Simin Han odlučili su se na promjenu imena.

Sloga iz Simin Hana u Tuzli od sezone 2017/18 igrat će pod novim imenom. Klub će se zvati Tuzla City, po uzoru na neke klubove iz Engleske.

Ime kluba bit će zvanično promijenjeno na Skupštini u narednoj sedmici, a u Slogi vjeruju da će do kraja sezone biti završene sve potrebne zakonske procedure oko promjene imena kluba.

Sloga pruža dobre partije ove sezone i trenutno se bori za ulazak u Premijer ligu BiH. Klub čiji je najveći financijer je bivši predsjednik Slobode Azmir Husić, odnosno njegova firma, trenutno je petoplasirani na tabeli s 35 bodova, dok vodeći Travnik ima 39 bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Slogi se nadaju da će promjena imena biti samo jedan u nizu uspješnih projekata koje ovaj klub planira realizovati u narednom periodu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi