Sloga slavila u Travniku, Olimpik do boda u nadoknadi

Prva liga FBIH, 8. kolo

Sloga slavila u Travniku, Olimpik do boda u nadoknadi

E. Škorić

Sloga je u osmom kolu Prve lige FBiH gostovala na Piroti, te je upisala važnu pobjedu.

Tim iz Simin Hana gostovao je u Travniku, pa je savladao istoimenu domaću ekipu sa 2:0, čime je došao na prvo mjesto na tabeli sa 18 bodova, dok je Travnik ostao na samo dva boda i već sada je ozbiljan kandidat za niži rang.

Iako je Travnik u prvom dijelu bio nešto opasniji, Sloga u nastavku dolazi do pobjede. Povela je Sloga golom Stjepanovića, da bi potom pogodio u Vukmirović za konačnih 2:0.

Olimpik, uz Slogu i Zvijezdu jedan od glavnih favorita za ulazak u viši rang, osvojio je bod u Živinicama odigravši 1:1.

Imao je Slaven dobru šansu da osvoji velika tri boda, no u nadoknadi je Olimpik izvukao bod pogotkom rezerviste Armina Mahovića (1:1). Prethodno je  u ranim minutama meča sjajni Mirnes Salihović pogodio za 1:0. 

U Kaknju su se sastali Rudar i Velež i ovo je bio jedan od zanimljivijih parova ovog kola, a sva tri boda osvojio je domaći sastav.Autogolom kapitena gostiju Denisa Zvonića Rudar je došao do pobjede u 62. minuti, pa se sada Kakanjci dodatnu primiču vrhu, Velež ostaje na 11 bodova i još uvijek je daleko od onoga što Rođeni žele.

Slaven - Olimpik 1:1 (Salihović 7, Mahović 90)

Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Berbić, Omerkić, Kukić, Salihović, Mujagić, Salihović, Mašić, Nukić. 

Olimpik: Bandović, Milović, Čvoro, Osmanović, Muminović, Oglečevac, Šćepanović, Zeba, Alešević, Čizmić, Bevab.

Travnik - Sloga 0:2 (Stjepanović 59, Vukmirović)

NK Travnik: Đurić, Brljak, Imamović, Biković, Čurić, Rastoka, Jazvin, Muharemović, Fazlić, Silajdžija, Tabaković.

 FK Sloga SH.: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

Rudar - Velež 1:0 (Zvonić 62 - ag)

FK Rudar Kakanj: Dujković, Sarvan, Hećo, Smolo, Kovač, Kobilica, Vehab, Musić, Čaluk, Topalović, Spahić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Abdihodžić, Petrović, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Imamović, Brandao, Garcia, Doljančić, Kuduzović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi