Sloga srušila i Travnik

Prva liga FBiH

Sloga srušila i Travnik

E. Škorić

U derbiju 24. kola Prve lige Federacije BiH Sloga je s minimalnih 1:0 savladala Travnik.

Sloga je u Siminom Hanu ugostila Travnik, te je novom pobjedom ostala u igri za prvo mjesto, dok je poraženi tim iz Travnika sve dalje od povratka u Premijer ligu BiH.

Današnji susret igrao se po izuzetno lošim vremenskim uslovima, pa se nije ni moglo uživati u nekom dopadljivom nogometu.

Prvu šansu na meču imao je domaći igrač Radovanović u 25. minuti, da bi potom u 38. minuti udarac mladog Ibrahimovića zaustavio iskusni gostujući golman Nurković.

Na početku drugog dijela dosuđen je penal za domaće, a Ibrahimović je precizan s 11 metara za slavlje domaćih. 

U nastavku Sloga je održavala minimalnu, ali jako vrijednu prednost, dok je Travnik iz kontranapada pokušava da dođe barem do boda, no na kraju je poražen napustio Simin Han.

Sloga sada ima 38 bodova, dok vodeća Bosna ima 45 bodova, a Travnik ostaje na 40 bodova.

Sloga - Travnik 1:0 (Ibrahimović 46 - penal)

Sloga: Hamzabegović, Šinik, Moranjkić, Isanović, Radovanović, Todorović, Ibrahimović, Islamović, Musić, Širanović, Ahmetović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik: Nurković, Nuhić, Kovač, Zajmović, Jusufbašić, Alispahić, Pekija, Kadrić, Zukić, Čivić, Torlak.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi