Sloga za poluvrijeme završila posao u Doboju

Novi poraz šamačkog Borca

Sloga za poluvrijeme završila posao u Doboju

D. Vejo

Prava golijada viđena je na današnjem meču petog kola play-outa Prve lige Republike Srpske, a gdje je domaća Sloga u Doboju slavila protiv Borca iz Šamca sa ubjedljivih 3:1 (3:0). 

Meč je praktično završen u prvom poluvremenu. Nakon svega 25 minuta igre, domaćin je imao prednost od tri gola. Prvo je u petoj minuti susreta Lukić doveo Slogu u vodstvo, da bi četiri minute kasnije isto duplirao Hadžikadunić. Ali, to nije bilo sve. Igrao se 21. minut kada najbolji strijelac kluba Selmir Mahmutović donosi prednost od tri gola svom timu (3:0). 

Spustile su Dobojlije ručnu u drugom dijelu utakmice. To su Šamčani iskoristili pa tako preko Josipović u 73. minuti igre smanjuju rezultat na 3:1, ali to je bilo sve što su fudbaleri Borca uradili na ovom meču.

Ekipa Borca, već odavno je osigurala put u niži rang.

Sloga će u šestom kolu ugostiti Zvijezdu 09, a Borac će otputovati u Foču ekipi Sutjeske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi