Slovačko pobjedom protiv Cibalije do drugog mjesta

Turnir "Igraj fudbal, živi život"

Slovačko pobjedom protiv Cibalije do drugog mjesta

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Slovačkog iz Češke danas su u okviru trećeg dana turnira "Igraj fudbal, živi život" na Otoci savladali Cibaliju.

Gosti iz Češke su odigrali sjajnu utakmicu, te su na kraju upisali zasluženu pobjedu rezultatom 2:1. Slovačko je na startu meča imalo fenomenalnu šansu da dođe do prednosti, ali nisu iskoristili penal. Međutim, ubrzo nakon toga češki tim je poveo sa 1:0, a strijelac je bio Marti Reljola.

Slovačko je uspjelo da dođe i do drugog gola, a ovaj put u listru strijelaca upisao se Marek Plasek. Cibalia je nakon drugog gola bila bolji tim na terenu, te je konstantno napadala, ali igrači ovog tima propustili su niz sjajnih prilika. Konačnih 2:1 u današnjem meču postavio je Dion Drena Beljo.

Slovačko se ovom pobjedom izborilo za drugo mjesto u ovoj grupi i igrat će u utakmici za treće mjesto. Svog protivnika igrači češke ekipe saznat će u nastavku trećeg dana turnira "Igraj fudbal, živi život" koji se igra na Otoci u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi